Middeling voor jongeren maakt het mogelijk om betaalde belasting terug te vragen, wanneer je op basis van de afgelopen jaren eigenlijk teveel hebt betaald. We hebben in Nederland een progressief belastingstelsel, waardoor je relatief meer gaat betalen wanneer je een hoger inkomen hebt. Verdien je in jaar 1 €40.000, vervolgens €20.000 en daarna nog een keer €15.000? Dan betaal je op die manier meer belasting dan wanneer je ieder jaar €25.000 had verdiend, wat uiteindelijk beiden neerkomt op €75.000 in 3 jaar. Je kunt gebruik maken van middeling voor jongeren, om de teveel betaalde belasting terug te vragen.

Berekenen hier gratis jouw middeling teruggave uit!


Vanuit een vaste baan naar het ondernemerschap

Wanneer het interessant is om gebruik te maken van middeling voor jongeren? Werk je al een paar jaar in loondienst, maar heb je ontdekt dat je liever als ondernemer aan de slag gaat? De kans is groot dat je een redelijk salaris van een kleine €30.000 per jaar verdiende, waarover je belasting betaalde. Indien je als ondernemer aan de slag gaat en je het eerste jaar (nog) geen winst maakt, biedt dat een mooie kans om na afloop van 1 jaar loondienst en 2 jaar ondernemen een verzoek tot middeling in te dienen.

Middeling voor jongeren die ondernemer worden

Middeling voor jongeren die ondernemer worden

Ondernemer vanuit de schoolbanken

Werk je al in de schoolbanken aan een prachtig idee om als ondernemer van start te gaan en slaag je er na je afstuderen in om het eerste jaar meteen een mooi bedrag aan winst te maken? Dan kun je het laatste jaar in de schoolbanken (nauwelijks inkomen) middelen met de eerste twee vette jaren als ondernemer. Ook op die manier kun je dankzij middeling een aanzienlijk bedrag aan belasting terugvragen.

Middeling tegen teveel betaalde belasting

Tenslotte kun je een verzoek tot middeling indienen wanneer je vanuit de schoolbanken direct een vaste baan vindt. Je inkomen stijgt dan van enkele duizenden euro’s per jaar uit een bijbaan, naar gemakkelijk €25.000 per jaar voor je fulltime baan. Dankzij middeling voor jongeren kun je enkele honderden euro’s aan betaalde belasting terugvragen, waarvan je wat leuks kunt gaan doen.