Zo’n 300.000 Nederlanders met een wisselend inkomen laten honderden tot duizenden euro’s liggen waar zij via de middelingsregeling recht op hebben.

Berekenen hier gratis jouw middeling teruggave uit!


Wat is het?

Belasting middeling is er voor mensen met een wisselend inkomen. Met belasting middeling bereken je het gemiddelde inkomen over 3 jaar. Vaak zal het gemiddelde inkomen in een lager belastingtarief vallen dan het hoogste inkomen in deze periode. Hierdoor heb je meer belasting betaald dan je over dat gemiddelde inkomen had moeten betalen. Het verschil kun je terugkrijgen van de Belastingdienst.

Hoe werkt middelen?

Hoe werkt middelen?

Middeling voor jongeren en Young Professionals

Zo’n 90.000 mensen die de afgelopen 2 jaar zijn begonnen met werken hebben te maken met een sterk wisselend jaarinkomen. Zij hebben dan ook vaak recht op teruggaaf. Andersom kan ook, heb je veel verdiend, maar heb je nu geen inkomen, wellicht heb jij recht op belastingteruggaaf.

Voorwaarden middelingsregel

  • Je beschikt over 3 opeenvolgende definitieve aanslagen of het correcte jaarinkomen op basis van je jaaropgave;
  • Aangezien je vaker de mogelijkheid hebt om te middelen, is de voorwaarde dat de gebruikte jaren elkaar niet overlappen;
  • De aanvraag betreft altijd 3 opeenvolgende kalenderjaren;
  • De aanvraag dient te worden gedaan binnen 36 maanden nadat de laatste aanslag definitief is geworden;
  • Je hebt de 3 jaren waarover je de middeling wilt aanvragen belasting betaald in Nederland

Hoe weet ik of ik in aanmerking kom?

Verschillende websites hebben een rekentool waarmee je direct kunt zien of je in aanmerking komt voor middeling. Indien dit het geval is en je aan de voorwaarden voldoet dan kunnen zij de aangifte binnen 5 minuten volledig voor je regelen.