Belastingmiddeling vormt voor jongeren een handig middel om na enkele jaren werken voor een bonus van een paar honderd euro te zorgen. Het is echter ook op latere leeftijd goed mogelijk om er gebruik van te maken, wat dat betreft is de regeling er zowel voor jongeren als ouderen.

 Laat hier gratis jouw teruggaven van middeling uitrekenen, geheel vrijblijvend!


Belastingmiddeling na de schoolperiode

Jongeren kunnen gebruik maken van belastingmiddeling op het moment dat zij net van school komen en starten met hun werkzame leven. De overgang van een schoolperiode met een eventuele bijbaan naar een fulltime baan betekent over het algemeen een sterke stijging in inkomen. Hierdoor ontstaat er ook ineens een veel hogere belastingdruk. De mogelijkheid tot belastingmiddeling is in het leven geroepen om deze stijging af te vlakken. Jongeren kunnen tot een paar honderd euro voordeel behalen door 1 of 2 jaar school te middelen met 1 of 2 jaar werk, in totaal is het van belang om een tijdsvak van 3 jaar aan te geven.

Belastingmiddeling interessant voor zowel jongeren als ouderen

Belastingmiddeling interessant voor zowel jongeren als ouderen

Wisselende resultaten als ondernemer

De mogelijkheid tot belastingmiddeling is daarnaast interessant voor ondernemers, die te maken kunnen krijgen met wisselende resultaten. Het is mogelijk om een goed jaar te middelen met twee mindere jaren, of een minder jaar met twee goede jaren. Op die manier ontstaat er een gemiddeld lagere belastingdruk, omdat we in Nederland te maken hebben met een progressief belastingstelsel. Uiteraard geldt deze mogelijkheid voor jonge ondernemers, maar ook oudere ondernemers kunnen op die manier zorgen voor een zo laag mogelijke belastingdruk.

Forum Hoeveelkrijgjij.nl

Stel hier je specifieke vragen en help elkaar verder!

Ontslag en pensionering

Zelfs ouderen kunnen profijt hebben van de mogelijkheid tot belastingmiddeling, bijvoorbeeld wanneer zij te maken krijgen met ontslag of ze de pensioengerechtigde leeftijd bereiken. Op het moment van ontslag kan er sprake zijn van een ontslagvergoeding of valt het inkomen juist weg. In het geval van pensioen daalt het inkomen van een vrij hoog niveau naar de pensioenuitkering. Het is dan prettig om de belastingdruk als het ware uit te smeren over de jaren, zoals ook jongeren door middel van belastingmiddeling de mogelijkheid hebben om de eerste werkzame jaren een relatief laag bedrag aan belasting over hun inkomen te betalen.


 Laat hier gratis jouw teruggaven van middeling uitrekenen, geheel vrijblijvend!

Heb je een vraag? Stel hem hieronder? Onze experts helpen je graag en delen hun kennis gratis!