Belastingmiddeling kan je een behoorlijk voordeel opleveren, wanneer je in de afgelopen jaren gestart bent met werken. Kwam je van school en ben je fulltime aan de slag gegaan? De kans is groot dat je inkomen van (bijna) niks is gestegen naar een mooi bedrag waar je vervolgens belasting over bent gaan betalen. Je kunt de belasting middelen, zodat die over de periode tussen school en werk gemiddeld lager uit zal vallen.

Laat hier gratis jouw teruggaven van middeling uitrekenen, geheel vrijblijvend!


Wat is belastingmiddeling voor jongeren?

Belastingmiddeling voor jongeren biedt je de mogelijkheid de betaalde belasting uit meerdere jaren te middelen. Betaalde je terwijl je nog op school zat (na de belastingteruggave voor jongeren) €0 belasting per jaar en is dat opgelopen naar duizenden euro’s sinds je aan het werk bent? Je mag het inkomen over 3 jaren middelen, bijvoorbeeld 2x €0 tijdens je schoolperiode en 1x €26.000 terwijl je werkte. Er komt dan een gemiddelde uit van een kleine €9.000 per jaar. 3x belasting op basis van dat lagere inkomen valt uiteindelijk lager uit dan 1x belasting op basis van het hogere bedrag, omdat we in Nederland een progressief belastingstelsel hebben en je meer gaat betalen naarmate je meer verdient.

Belastingmiddeling helpt je in 5 minuten een paar honderd euro te verdienen

Belastingmiddeling helpt je in 5 minuten een paar honderd euro te verdienen

Freelancers en ZZP’ers

Werk je als freelancer of ZZP’er? Dan is het zelfs elk jaar verstandig om na te gaan of het de moeite waard is de inkomens over de afgelopen jaren te middelen. Je kunt jaren 1x opnemen in een tijdvak van 3 jaar, waardoor het verstandig is even af te wachten welke combinatie van 3 aaneengesloten jaren je na afloop het meeste voordeel zal opleveren.

Berekenen hier gratis jouw middeling teruggave uit!


Een paar honderd euro in 5 minuten

Je kunt online berekenen wat een belastingmiddeling je oplevert, je hebt daar slechts 5 minuten voor nodig. In veel van de gevallen kun je enkele honderden euro’s aan betaalde belasting terugvragen, het is wat dat betreft zeer de moeite waard dit gewoon eens te proberen. Je zorgt er daarmee voor dat je de belastingdruk kunt middelen, zodat je eventuele uitschieters kunt aftoppen en je op basis daarvan een teruggave door de Belastingdienst kunt verwachten.