Antwoorden op veelgestelde vragen op de live chat van Hoeveelkrijgjij.nl

Op Hoeveelkrijgjij.nl kun je bij vragen over het berekenen van je belastingteruggave en het indienen van je belastingaangifte via een chatvenster de hulp inschakelen van een van onze medewerkers; hij of zij probeert je vragen zo goed en snel mogelijk te beantwoorden, en jou zo verder te helpen. Elke week worden er op deze manier veel vragen gesteld en beantwoord. Afgelopen week stelden jullie de volgende vraag:

“Wanneer krijg ik mijn belastinggeld terug?”

Heb jij je belastinggeld teruggevraagd met de online aangiftetool van Hoeveelkrijgjij.nl, of ben je van plan dat te doen? Dan wil je natuurlijk weten wanneer je dit geld terugkrijgt! Wanneer je belastingteruggave op je rekening wordt gestort, is afhankelijk van wanneer jij je belastingaangifte doet of hebt gedaan. Over het algemeen geldt: hoe eerder jij dit doet, hoe eerder jij je geld ontvangt. Ook zijn er verschillende data die van invloed zijn; je leest hier welke en hoe!


Vóór 1 maart je belastingaangifte ingediend?

Dan krijg je in de meeste gevallen binnen twee maanden bericht van de Belastingdienst, waarna zij binnen enkele dagen overgaan tot betaling. En hoewel dit voor jou misschien lang wachten is, is dit snel voor Belastingdienst-begrippen. Omdat jij je belastingaangifte op Hoeveelkrijgjij.nl al vóór 1 maart kon indienen (en dat hebt gedaan), ben je de grote drukte voor: de meeste belastingaangiften worden namelijk vanaf 1 maart ingediend!

Vóór 1 april je belastingaangifte ingediend?

Dan krijg je vóór 1 juni bericht van de Belastingdienst, waarna zij binnen enkele dagen overgaan tot betaling. De Belastingdienst hanteert een zogeheten garantietermijn, wat inhoudt dat ze garanderen dit ook daadwerkelijk binnen de gegeven termijn te doen. Je ontvangt je geld dus begin juni; wanneer precies is onder meer afhankelijk van de bank waar jij je rekening hebt.

Na 1 april je belastingaangifte ingediend?

Dan krijg je in de meeste gevallen binnen drie maanden bericht van de Belastingdienst, waarna zij binnen enkele dagen overgaan tot betaling. De Belastingdienst hanteert een zogeheten streeftermijn, wat inhoudt dat ze ernaar streven dit binnen de gegeven termijn te doen, maar in praktijk ook eerder of later van zich kunnen laten horen.


Nog geen belastingaangifte ingediend?

Doe dit dan via Hoeveelkrijgjij.nl: met onze online rekentool kun je eenvoudig en snel berekenen of en op hoeveel belastingteruggave jij recht hebt, en je belastingaangifte vervolgens met één druk op de knop indienen! En zoals gezegd, hoe eerder jij je belastingaangifte doet, hoe eerder het geld op je rekening staat… dus wacht niet te lang, en vraag terug waar jij recht op hebt!