Op Hoeveelkrijgjij.nl kun je bij vragen over het berekenen van je belastingteruggave en het indienen van je belastingaangifte via een chatvenster de hulp inschakelen van een van onze medewerkers; hij of zij probeert je vragen zo goed en snel mogelijk te beantwoorden, en jou zo verder te helpen.

Klik hier voor de gratis online rekentool!


Elke week worden er op deze manier veel vragen gesteld en beantwoord. Afgelopen week stelden jullie de volgende vraag:

“Waarom krijg ik minder geld terug als ik meer werkgevers invoer?”

Verschillende gebruikers van onze gratis online rekentool hebben ontdekt dat hun belastingteruggave groter is wanneer ze één of enkele werkgevers invoeren, dan wanneer ze al hun werkgevers invoeren; omdat het verschil soms groot is, vragen zij zich af waar dit verschil vandaan komt en of het ook is toegestaan bij de belastingaangifte één of enkele werkgevers in te voeren in plaats van alle. Dit zijn twee heel goede vragen! Hoeveelkrijgjij.nl legt je daarom uit hoe, wat en waarom!

“Waarom krijg ik minder geld terug als ik meer werkgevers invoer?”

“Waarom krijg ik minder geld terug als ik meer werkgevers invoer?”

Waar komt dit verschil vandaan?

Een belangrijke factor in de berekening van de hoogte van je belastingteruggave is de hoogte van je totale inkomen: de grens voor belastingvrij bijverdienen lag in 2015 op €6.075,-; heb je minder dan dit bedrag verdiend, dan hoef je geen loonheffing af te dragen, maar heb je meer dan dit bedrag verdiend, dan moet je wel loonheffing afdragen. In het geval van de bovengenoemde gebruikers is het goed mogelijk dat hun inkomsten, wanneer slechts één of enkele werkgevers worden ingevoerd, onder de bijverdiengrens vallen, maar boven de bijverdiengrens vallen, wanneer alle werkgevers worden ingevoerd; hierdoor krijgen ze in het laatste geval minder of geen geld en in het eerste geval meer of wel geld terug.


Forum Hoeveelkrijgjij.nl Stel hier je specifieke vragen en help elkaar verder!

Mag ik ook één of enkele werkgevers invoeren in plaats van alle?

Nee, dit is helaas niet toegestaan! Je bent bij je belastingaangifte verplicht om eerlijk en volledig te zijn, en de inkomsten van al je werkgevers aan de Belastingdienst door te geven. Doe je dat niet, dan riskeer je een boete! Of je bij de één wel en bij de ander geen loonheffing hebt afgedragen, dat maakt niet uit: als je bij een van je werkgevers geen loonheffing over je inkomsten hebt afgedragen, moet je ook die inkomsten gewoon doorgeven!

Snel en eenvoudig belastingaangifte via Hoeveelkrijgjij.nl!

Hoeveelkrijgjij.nl heeft speciaal voor scholieren en studenten een programma ontwikkeld, waarmee zij snel en eenvoudig belastingaangifte kunnen doen; je vindt dit programma via deze link. In het aangifteprogramma van Hoeveelkrijgjij.nl is het mogelijk meerdere werkgevers in te voeren: in stap 3 voer je eerst werkgever 1 in, klik je dan op ‘Volgende’ en klik je dan op ‘+ Nog een jaaropgave toevoegen’; op deze manier kun je de inkomsten van al je werkgevers doorgeven, en heb je je belastingaangifte in vijf eenvoudige stappen geregeld!