Heb je verschillende baantjes? Dan heb je in veel van de gevallen recht op belastingteruggave voor jongeren. Je kunt bij slechts één werkgever de loonheffingskorting toepassen, eventuele andere werkgevers houden loonbelasting in op je inkomen. Tenminste, als je daar in loondienst bent. Over je inkomsten uit baantjes buiten loondienst betaal je (nog) geen belasting, waardoor je aan de andere kant ook geen recht hebt op belastingteruggave.

Bereken nu gratis en in een paar muisklikken uit wat jouw teruggave is!


Ben je in loondienst?

Het is van belang om na te gaan of je bij een werkgever in loondienst bent. Dit betekent dat je een overeenkomst hebt met je werkgever, het mag ook gaan om een tijdelijk contract voor bijvoorbeeld een half jaar, een jaar of anderhalf jaar. Wanneer je werkt in loondienst zal de werkgever loonbelasting inhouden op je inkomsten. Bij één van je werkgevers kun je de loonheffingskorting laten toepassen, de belasting wordt dan niet langer ingehouden.
Het grote voordeel van de loonheffingskorting is dat je het bruto inkomen ook al direct netto uitgekeerd krijgt. Heb je meerdere werkgevers en ben je daar in alle gevallen in loondienst? Dan heb je bij de tweede en eventuele derde of volgende werkgever recht op belastingteruggave. Je kunt daar de loonheffingskorting niet laten toepassen, waardoor je de belastingaangifte in kunt vullen om het bedrag aan betaalde belasting terug te vragen.

Baantjes buiten loondienst om

Heb je meerdere baantjes en er slechts één in loondienst? Over de baantjes buiten loondienst om betaal je (nog) geen belasting. Dit is bijvoorbeeld het geval wanneer je een bijbaantje hebt in de vorm van een krantenwijk, of wanneer je werkt als ZZP’er.

Ik heb verschillende baantjes- krijg ik belastingteruggave?

Ik heb verschillende baantjes- krijg ik belastingteruggave?

Heb je al een eigen onderneming? Ook in dat geval betaal je nog geen loonbelasting. Houd er rekening mee dat je aan het eind van het jaar mogelijk een aanslag ontvangt, afhankelijk van de inkomsten die je hebt gegenereerd en de belastingtarieven die daar op dat moment voor gelden.