Op Hoeveelkrijgjij.nl kun je bij vragen over het berekenen van je belastingteruggave en het indienen van je belastingaangifte via een chatvenster de hulp inschakelen van een van onze medewerkers; hij of zij probeert je vragen zo goed en snel mogelijk te beantwoorden, en jou zo verder te helpen.

Klik hier voor de gratis online rekentool!


Elke week worden er op deze manier veel vragen gesteld en beantwoord. Afgelopen week stelden jullie de volgende vraag:

“Er is een verschil tussen de door Hoeveelkrijgjij.nl en de door de Belastingdienst berekende belastingteruggave, wat nu?”

Veel jongeren laten hun belastingteruggave door zowel de online rekentool van Hoeveelkrijgjij.nl als het online aangifteprogramma van de Belastingdienst berekenen, om er zeker van te zijn dat ze terugkrijgen waar ze recht op hebben. Bij sommigen is het teruggavebedrag op Hoeveelkrijgjij.nl anders dan die op Belastingdienst.nl. Is dit bij jou ook het geval? Check dan eerst het volgende!

  • Heb je al je inkomsten goed ingevoerd?

Alleen dan kan de online rekentool een betrouwbare berekening van jouw belastingteruggave maken! Ook inkomsten waarover loonheffingskorting is toegepast en/of geen loonheffing is afgedragen, beïnvloeden de berekening en moeten dus gewoon worden ingevoerd!


Heb jij inkomsten uit een uitkering? Dan kan onze online rekentool helaas geen betrouwbare berekening voor jou maken! De online rekentool van Hoeveelkrijgjij.nl biedt namelijk geen mogelijkheid om inkomsten uit een uitkering in te voeren. Gelukkig kunnen we jou doorverwijzen naar een collega-website die deze mogelijkheid wel biedt; jij kunt hier wel een betrouwbare berekening maken!

  • Heb je al je inkomsten goed ingevoerd?

Twijfel je ergens over?

Je hoeft voor je belastingaangifte niets zelf te berekenen: alle informatie die je nodig hebt, vind je op je jaaropgave of je laatste loonstrookje van het betreffende belastingjaar (bij ‘totalen’ of ‘cumulatieven’). Kun je ‘jaarsalaris’, ‘loonheffing’ of je ‘arbeidskorting’ niet vinden? Als je in de online rekentool op het ‘?’ achter deze termen klikt, dan zie je de synoniemen die ook wel worden gebruikt. Is er geen getal weergegeven achter ‘loonheffing’ of ‘arbeidskorting’, of staan (de synoniemen van) deze termen niet op je jaaropgave of loonstrookje? Dan kun je in de online rekentool hoogstwaarschijnlijk 0 invullen!

Twijfel je nog steeds?

Schakel de hulp in van iemand die meer verstand van of ervaring met de belastingaangifte heeft: je ouder(s) en/of verzorger(s), een broer of zus, je werkgever of een collega. Je kunt je vraag ook stellen op het forum of de live chat van Hoeveelkrijgjij.nl. Maak screenshots van beide berekeningen – de invoer en uitkomst – en houd deze bij de hand!


Verschil berekening belastingteruggave Hoeveelkrijgjij.nl en Belastingdienst.nl?

Verschil berekening belastingteruggave Hoeveelkrijgjij.nl en Belastingdienst.nl?

  • Kan je aan alle voorwaarden voldoen?

De online rekentool van Hoeveelkrijgjij.nl is speciaal voor scholieren en studenten met inkomsten uit een bijbaan en/of betaalde stage ontwikkeld; de vragen die worden gesteld zijn dan ook toegespitst op deze doelgroep. De online rekentool houdt in zijn berekening rekening met factoren die voor de meeste leden van deze groep opgaan; hij kan echter geen rekening houden met onder meer de volgende factoren:

inkomsten uit uitkeringen;

inkomsten uit het buitenland;

inkomsten uit een eigen onderneming;

inkomsten van freelance werk;


levensloopverlofkortingen;

als je getrouwd bent;

als je geregistreerd partnerschap hebt;

als je een samenlevingscontract hebt;

als je een eigen woning hebt.


Artikel 4 van de Algemene voorwaarden geeft een overzicht van de factoren waarmee de online rekentool van Hoeveelkrijgjij.nl geen rekening houdt in zijn berekening van de belastingteruggave!

Forum Hoeveelkrijgjij.nl Stel hier je specifieke vragen en help elkaar verder!

 

Als de berekening door Hoeveelkrijgjij.nl verschilt van de berekening door de Belastingdienst, dan is er bij een van beide berekeningen iets fout gegaan; misschien heb je iets niet of verkeerd ingevoerd, of over het hoofd gezien. Probeer, voordat je je belastingaangifte daadwerkelijk indient, te achterhalen waar dit verschil vandaan komt!  Je bent bij je belastingaangifte namelijk verplicht om eerlijk en volledig te zijn!

Heb je nog vragen?

Stel ze gerust: via het forum, de live chat of het contactformulier op Hoeveelkrijgjij.nl!