Veel jongeren hebben slechts een bijbaantje, doen vakantiewerk of lopen een betaalde stage. Dit biedt in veel van de gevallen mogelijkheden tot belastingteruggave voor jongeren, wat betekent dat zij gemiddeld €250 kunnen terugvragen.

Reken nu gratis en in een paar muisklikken uit wat jij kunt terugvragen!


Jaaropgave voor belastingteruggave

Jongeren die belasting betalen over hun inkomen uit een bijbaantje, vakantiebaan of een betaalde stage kunnen die betaalde bedragen over het algemeen terugvragen. Gemiddeld levert dit €250 op, uiteraard hangt het bedrag af van het verdiende bedrag en de daarover betaalde belasting. Zorgen jongeren voor 1 april 2015 voor het aanvragen van hun belastingteruggave? Dan kunnen ze dat geld in juli verwachten, waardoor het een mooi zakcentje is voor de komende vakantie.

Jongeren tot 25 jaar krijgen gratis hulp

Eerder werd al bekend dat JIP Delft jongeren gaat helpen met de belastingteruggave. Zij vinden dit over het algemeen ingewikkeld of hebben het idee dat ze geen geld terug kunnen krijgen. Het tegendeel is echter waar, het invullen van de belastingaangifte is gemakkelijker dan veel jongeren denken. Bovendien zorgt de Belastingdienst automatisch voor het terugstorten van de betaalde bedragen aan belasting, waardoor het een van de meest eenvoudige manieren is om wat extra inkomen te vergaren.

Ook gratis hulp bij belastingteruggave jongeren in Pijnacker

Ook gratis hulp bij belastingteruggave jongeren in Pijnacker

JIP Delft heeft aangegeven ook jongeren uit Pijnacker-Nootdorp te willen helpen, ook zij kunnen zich aanmelden voor de gratis ondersteuning. Alle jongeren tot 25 jaar kunnen zich aanmelden om samen met een medewerker van JIP Delft aan de slag te gaan en uit te zoeken of het mogelijk is om geld terug te vragen.


Belangrijke documenten meenemen

Wil je gebruik maken van de gratis hulp bij belastingteruggave voor jongeren bij JIP Delft? Je kunt je daarvoor aanmelden op www.jipdelft.nl, of JIP in Delft bezoeken aan de Vesteplein 100 in het DOK. Het is niet nodig om een afspraak te maken en de service is volledig gratis. Zorg er in ieder geval voor dat je je jaaropgaven van de afgelopen 5 jaar meeneemt, net als je DigiD gegevens, BSN-nummer en je bankrekeningnummer. Op Facebook is er voor jongeren een filmpje met uitleg beschikbaar, je kunt daarvoor surfen naar www.facebook.com/jipdelft.