Werk je als jongere, of ontvang je wellicht een uitkering? In een aantal gevallen betaal je daar belasting over, in de vorm van loonheffing. Als jongere heb je in veel gevallen recht op belastingteruggave, waardoor het de moeite waard is om dit online te berekenen. Je kunt hiervoor gebruik maken van onze gratis online rekenhulp.

Persoonlijke gegevens en situatie invoeren

Je kunt de belastingteruggave voor jongeren berekenen door uit te gaan van je persoonlijke gegevens en de situatie over het jaar waarvoor je de berekening wilt maken. Was je destijds 25 jaar of jonger en had je een (bij)baan of deed je vakantiewerk? Het zijn enkele van de vragen die je kunt verwachten, net als of je in het jaar waar het om gaat meer dan €14 aan belasting hebt betaald. Had je andere inkomsten naast je (bij)baan, zoals uit een krantenwijk of freelance-opdrachten? Door alle vragen netjes te beantwoorden kun je zelf nagaan of je recht hebt op belastingteruggave en kun je berekenen welk bedrag je kunt verwachten.


Verdien honderden euro’s in slechts vijf minuten

Bedragen invoeren

In de tweede stap om de belastingteruggave voor jongeren te voltooien is het van belang om de bedragen in te voeren waar het om gaat. Welk bedrag heb je aan belasting betaald? Het gaat om het bedrag aan loonheffing, waar je bijvoorbeeld mee te maken krijgt op het moment dat je 2 (bij)banen hebt. Je mag maar een keer de heffingskorting toepassen, waardoor je bij een van de twee (bij)banen belasting dient te betalen.

Online belastingteruggave voor jongeren berekenen

Online belastingteruggave voor jongeren berekenen

Belastingteruggave voor jongeren berekenen

Vervolgens kun je de belastingteruggave voor jongeren berekenen, door uit te gaan van het bedrag dat je aan belasting betaalde, net als de bedragen die je in totaal verdiende en ontving. Was er sprake van een arbeidskorting, andere inkomsten of mogelijk een uitkering? Op basis van de verschillende bedragen kun je online binnen enkele minuten berekenen op welk bedrag je recht hebt.
Blijkt dat je een belastingteruggave voor jongeren kunt verwachten? Dan kun je de gegevens doorzetten naar het belastingteam van Hoeveelkrijgjij.nl, zij zullen het overnemen om het resultaat daarvan aan de Belastingdienst te versturen. Het aangifteprogramma voor bijvoorbeeld 2013 kun je hier nalopen: Aangifteprogramma 2013.