Jongeren met een vakantie- of een bijbaantje kunnen rekenen op belastingteruggave, waardoor ze in veel gevallen binnen een half uurtje gemakkelijk €250 extra kunnen verdienen. Reken hier gratis uit wat jij kunt terugvragen! Het gaat om de inkomstenbelasting die ze betalen, waarvoor uiteindelijk geen verplichting geldt. Jongeren kunnen profiteren van de belastingteruggave door zelf aangifte te doen, waarmee ze de Belastingdienst op de hoogte brengen van hun daadwerkelijke inkomsten. Vanwege de beperkte verdiensten van jongeren komen zij over het algemeen ieder jaar in aanmerking voor belastingteruggave, waardoor het bruto en netto loon gelijk aan elkaar is.

Verdien honderden euro’s in slechts vijf minuten


Tot 5 jaar belastingteruggave voor jongeren

Belastingteruggave voor jongeren is over het afgelopen jaar beschikbaar, maar tevens voor een aantal jaren daarvoor. Het is mogelijk om tot 5 jaar terug te profiteren van belastingteruggave. Dat betekent dat jongeren in 2015 aangifte kunnen doen over 2014, maar ook over 2013, 2012, 2011 en 2010. Ben je de afgelopen jaren vergeten aangifte te doen en wil je de bedragen die je destijds aan belasting hebt betaald alsnog terugvragen? Dat kan, je kunt daarvoor bij de Belastingdienst het aangifteprogramma voor die jaren downloaden. Op die manier profiteer je van belastingteruggave voor jongeren, zodat je al je inkomsten ook daadwerkelijk kunt ontvangen.

Aangifteprogramma downloaden en benodigdheden

Jongeren kunnen profiteren van de belastingteruggave door het aangifteprogramma voor het desbetreffende jaar te downloaden, bijvoorbeeld voor 2014 of 2013. Het doen van de belastingaangifte is bovendien heel eenvoudig, de Belastingdienst slaagt er tegenwoordig in om een groot deel van de aangifte alvast in te vullen. Het is voldoende om de bij hen bekende gegevens te controleren, waardoor de aangifte slechts een half uurtje van je tijd hoeft te kosten. Uiteraard is het aan jezelf om ontbrekende informatie aan te vullen en er zorg voor te dragen dat alles wat er staat ook daadwerkelijk klopt.

Jongeren met vakantie- of bijbaantje kunnen eenvoudig €250 terugvragen

Jongeren met vakantie- of bijbaantje kunnen eenvoudig €250 terugvragen

Online rekenhulp van de Belastingdienst

Wil je online graag eerst eens berekenen of je inderdaad recht hebt op belastingteruggave voor jongeren, of dat dit voor jou helaas niet geldt? Je kunt daarvoor gebruik maken van de Rekenhulp van deze website Krijg jij geld terug? Gemiddeld genomen levert het jongeren zo’n €250 aan belastingteruggave op, al is het natuurlijk mogelijk dat dit in jouw geval veel meer of wellicht wat minder is. Met de rekenhulp kom je er eenvoudig achter, zonder dat je aan de andere kant enige verplichting aan hoeft te gaan.