Ben je benieuwd wat een jaaropgave is? Wat in een jaaropgave vermeldt staat en wat je hier precies mee kan gaan doen? En wanneer ontvang je de jaaropgave? Wij zullen voor jou deze vragen vandaag gaan beantwoorden.

Reken nu gratis en in een paar muisklikken uit wat jij kunt terugvragen!


De jaaropgave

Een jaaropgave is een overzicht dat je krijgt van je werkgever waarin weergeven staat wat je in het voorgaande jaar verdiend hebt. Het geeft een overzicht van je loongegevens over het gehele vorige jaar. Wanneer je in het afgelopen jaar voor meerdere werkgevers gewerkt hebt, krijg je ook meerdere jaaropgaven. Je jaaropgave ontvang je in januari of aan het begin van februari. Je jaaropgave van 2014 heb je als het goed is dus in de afgelopen twee maanden gekregen.

Inhoud jaaropgave

Op een jaaropgave staan verschillende onderdelen:
– het jaar waarover je loon ontvangen hebt;
– het bruto bedrag dat je ontvangen hebt (ook wel fiscaal loon genoemd);
– de belasting en premies die je betaald hebt (de loonheffing);
– de door je werkgever verrekende arbeidskorting;
– onbelaste vergoedingen zoals een reiskostenvergoeding;
– de ingehouden bijdrage aan de Zorgverzekeringswet

Wat is een jaaropgave en wanneer krijg je deze?

Wat is een jaaropgave en wanneer krijg je deze?

Doel jaaropgave

De inhoud van de jaaropgave zoals net benoemd is, wordt doorgegeven aan de Belastingdienst. Zij verwerken deze gegevens, zodat zij weten hoe jouw bruto loon opgebouwd is. Wanneer jouw ingevulde aangifte bij de Belastingdienst binnenkomt, kunnen zij controleren of deze ingevulde gegevens kloppen met de gegevens die jouw werkgever doorgegeven heeft. Jouw aangifte dient voor 1 mei 2015 bij de Belastingdienst binnen te zijn.


Loonheffing terugkrijgen

Als student komt het zeer vaak voor dat wanneer jij loonheffing hebt betaald, je dit terug kan vragen van de Belastingdienst. De loonheffing die jij als student betaald, ziet de Belastingdienst als een soort fooi. Je krijgt daarom dit bedrag terug van de Belastingdienst. Het invullen van een belastingaangifte wordt vaak als lastig ervaren. Hoeveelkrijgjij.nl heeft een handige tool waardoor jij binnen enkele minuten jouw aangifte gedaan hebt en direct weet hoeveel geld jij terugkrijgt van de Belastingdienst.