Op Hoeveelkrijgjij.nl kun je bij vragen over het berekenen van je belastingteruggaaf en het indienen van je belastingaangifte via een chatvenster de hulp inschakelen van een van onze medewerkers; hij of zij probeert je vragen zo goed en snel mogelijk te beantwoorden, en jou zo verder te helpen. Elke week worden er op deze manier veel vragen gesteld en beantwoord. Afgelopen week stelden jullie de volgende vraag:

“Ik was een deel van het jaar student, kan ik de rekentool gebruiken?”

Ja, dat kan! Met de online rekentool van Hoeveelkrijgjij.nl kun je, als je ten minste één dag in het jaar scholier of student bent geweest, je belastingteruggaaf berekenen én je belastingaangifte afhandelen! Je hoeft dus geen vol school- of studiejaar te hebben geleerd of gestudeerd, en kunt erop vertrouwen dat de rekentool ook voor jou een betrouwbare berekening maakt!


Forum Hoeveelkrijgjij.nl

Stel hier je specifieke vragen en help elkaar verder!

Speciaal voor scholieren en studenten!

Hoeveelkrijgjij.nl is opgericht speciaal voor studenten en scholieren met inkomsten uit een bijbaan en/of stage. Uit onderzoek is namelijk gebleken de Nederlandse jongeren samen zo’n €80.000.000,- per jaar niet terugvragen en dus laten liggen! Om de jaarlijkse belastingaangifte voor deze groep makkelijk en inzichtelijk te maken, heeft Hoeveelkrijgjij.nl een online rekentool ontwikkeld; hiermee kun je in 5 eenvoudige stappen je belastingteruggave berekenen en met één druk op de knop je belastingaangifte afhandelen.

De online rekentool van Hoeveelkrijgjij.nl vraagt jou precies die gegevens die nodig zijn voor de berekening van de belastingteruggave van scholieren en studenten, niet meer en niet minder; zo houdt hij ‘t voor jou eenvoudig en begrijpelijk! Onze rekentool is hierdoor echter niet geschikt voor andere doelgroepen!

“Ik was een deel van het jaar student, kan ik de rekentool gebruiken?”

“Ik was een deel van het jaar student, kan ik de rekentool gebruiken?”

Echt geen scholier of student meer?

In stap 2 vraagt de rekentool je datgene uit te vinken wat niet voor jou van toepassing is; op deze manier checkt hij of jij ‘geschikt’ bent om hem te gebruiken, met andere woorden: of hij een betrouwbare berekening voor jou kan maken.


Ben jij geen scholier of student meer, ben je 30 of ouder, heb jij meer dan €18.000,- verdiend of heb je een uitkering van het UWV ontvangen? Dan kan onze rekentool helaas geen goede berekening voor jou maken! Maar geen nood: een collega-website heeft een online rekentool voor een bredere doelgroep ontwikkeld! Je vindt ‘m via deze link!