Veel jongeren zijn zich niet bewust van het feit dat ze mogelijk kunnen profiteren van een belastingteruggave, bijvoorbeeld als zij het afgelopen jaar minimaal twee verschillende baantjes hadden. Het is dan slechts bij een van de werkgevers mogelijk om de heffingskorting toe te passen, wat betekent dat de andere werkgever loonbelasting inhoudt.

Klik hier voor de gratis online rekentool!


Fiscale voordelen onbekend

Jongeren kunnen gebruik maken van een belastingteruggave, omdat zij nog geen belasting hoeven te betalen. De werkgever houdt ongeveer een derde van het inkomen in als loonbelasting, iets dat jongeren vervolgens kunnen terugvragen aan de belastingdienst. Dit heet de belastingteruggave voor jongeren en vormt een fiscaal voordeel dat gemakkelijk een paar honderd euro op kan leveren. Werkte je afgelopen jaar bijvoorbeeld voor €200 per maand bij een werkgever die loonbelasting inhield? Op basis van 12 maanden kun je dan rekenen op zo’n €800 – €900 belastingteruggave, waardoor je daar bijvoorbeeld uitgebreid van op vakantie kunt.

Hulp bij belastingteruggave voor jongeren blijkt vaak noodzakelijk

Hulp bij belastingteruggave voor jongeren blijkt vaak noodzakelijk

Hulp bij indienen belastingaangifte

Diverse jongerenorganisaties en gemeenten roepen hulp in van experts, met betrekking tot de belastingaangifte voor jongeren. Zij zijn zich vaak niet bewust van de voordelen waar ze gebruik van moeten maken of weten niet goed hoe ze de aangifte kunnen doen. De meeste jongeren zijn daar binnen een paar minuten mee klaar, omdat het voldoende is om de alvast ingevulde gegevens te controleren. Je kunt hierbij je jaaropgave(n) gebruiken, die je werkgever je uitreikt. Aan de hand van die gegevens kun je de belastingaangifte doen en bovendien alvast berekenen of je recht hebt op belastingteruggave.

Forum Hoeveelkrijgjij.nl

Stel hier je specifieke vragen en help elkaar verder!

Belastingteruggave voor jongeren

Jongeren die recht hebben op belastingteruggave kunnen net voor de zomer rekenen op de uitkering door de Belastingdienst. Het is op die manier een leuke bonus bovenop het vakantiegeld, of zorgt ervoor dat er een buffer beschikbaar is voor het komende schooljaar. Hoe je er ook mee om wilt gaan, de belastingteruggave voor jongeren vormt een kans je betaalde belasting terug te vragen. Zorg ervoor dat je de belastingaangifte tijdig doet, zodat je vervolgens ook vlot op een uitbetaling door de Belastingdienst kunt rekenen.