Op het forum van Hoeveelkrijgjij.nl kunnen scholieren en studenten moeilijke vragen aan elkaar en aan onze medewerkers voorleggen over onder meer belastingen, verzekeringen, toeslagen, werken en studeren; zo proberen we samen het beste antwoord te vinden. Afgelopen week vroeg een aantal van jullie zich hardop af:

“Er is geen loonheffingskorting toegepast, wat moet ik nu doen?”

Is er in het afgelopen belastingjaar (2015) of in eerdere belastingjaren (2014, 2013, 2012 en/of 2011) bij jou geen loonheffingskorting toegepast, maar denk je dat je hier wel recht op had? Geen paniek: je kunt eventuele te veel betaalde loonheffing waarschijnlijk nog gewoon terugvragen! Bereken met de online rekentool van Hoeveelkrijgjij.nl of je daadwerkelijk te veel hebt betaald, en vraag je geld direct terug!


Is er dit belastingjaar (2016) geen loonheffingskorting bij jou toegepast? Je kunt dit helaas niet ongedaan maken, maar eventuele te veel betaalde loonheffing aan het eind van het jaar waarschijnlijk gewoon terugvragen! Bovendien kun je voor de rest van het jaar nog wél loonheffingskorting laten toepassen! Hoe? Dat lees je hier!

Twijfel jij of je loonheffingskorting wilt en kunt laten toepassen? Lees hier waar je aan moet denken!

Niet standaard alle loonheffing terug!

In sommige gevallen moet je namelijk gewoon belasting betalen over je inkomsten, bijvoorbeeld als je redelijk wat hebt verdiend! Wil jij je belastingteruggave berekenen of je geld terugvragen? Zorg er dan voor dat je al je inkomsten in de online rekentool invoert!


Regel jij je belastingaangifte zelf met het online aangifteprogramma van de Belastingdienst? Check dan of al je inkomsten (goed!) zijn ingevoerd! Het aangifteprogramma laadt de meeste inkomsten automatisch in, maar doet dit helaas niet altijd foutloos; bovendien worden gegevens waardoor je belasting moet betalen, automatisch ingeladen, maar moet je gegevens die zorgen voor een belastingvermindering (zoals zorg- en studiekosten) zelf in- en opvoeren!

Meer informatie over loonheffing en loonheffingskorting?

Op Hoeveelkrijgjij.nl vind je hier veel informatie over! Klik op de links in dit artikel, scroll door de blogberichten op of typ een van de termen in bij “Zoeken naar”, dan ben je zo helemaal op de hoogte! Heb je nog vragen? Stel ze op het forum en krijg antwoord van onze bezoekers en experts!