Ga je naar school en werk je? De kans is groot dat je recht hebt op belastingteruggave, het is verstandig om de aangifte over het afgelopen jaar in te vullen. Op het moment dat je een baan(tje) hebt of je stage loopt bestaat de kans dat je werkgever belasting op je loon inhoudt, als jongere kun je gebruik maken van de belastingteruggave.

Bereken nu gratis en in een paar muisklikken uit wat jouw teruggave is!


Ben je niet in loondienst? Dan heb je waarschijnlijk geen recht op belastingteruggave, omdat je die in eerste instantie al niet betaalt. Dit is bijvoorbeeld van toepassing wanneer je een krantenwijk hebt, wanneer je werkt als ZZP’er of je al een eigen onderneming hebt. Je hebt dan geen belasting over je inkomsten betaalt. Houd er rekening mee dat je met name bij hogere inkomens aan de andere kant zelfs belasting dient te betalen.

Belasting over de inkomsten

Op het moment dat je in loondienst bent houdt de werkgever mogelijk loonbelasting in, wanneer je de heffingskorting niet laat toepassen. Heb je 2 baantjes? Je kunt maar bij één werkgever de loonheffingskorting toepassen, bij de ander bouw je dus automatisch recht op belastingteruggave op. Je kunt op basis van je jaaropgave je belastingaangifte invullen, zodat je later in het jaar het bedrag aan betaalde belasting terugkrijgt.

Reis- of studiekosten aftrekken

Heb je reiskosten gemaakt voor je werk, bijvoorbeeld omdat je met de bus of de trein reist? Indien je daarvoor geen reiskostenvergoeding krijgt kun je die mogelijk aftrekken in je belastingaangifte. Dat betekent dat je belastbare inkomen daalt, waardoor je een groter deel van de betaalde belasting terug kunt krijgen.


Ik ga naar school en ik werk- krijg ik belastingteruggave?

Ik ga naar school en ik werk- krijg ik belastingteruggave?

Heb je studiekoten gemaakt, terwijl je aan de andere kant geen studiefinanciering of andere vorm van vergoeding ontving? Ook die kun je mogelijk aftrekken.