Ben je benieuwd of je gebruik kunt maken van belastingteruggave voor jongeren? Hiervan is sprake bij werk of een uitkering, op het moment dat je daar belasting over betaalt. Betaal je belasting over een Wajong-uitkering die je ontvangt, of heb je twee (bij)banen waarbij je slechts één keer heffingskorting kunt toepassen? Dan betaal je gedurende het jaar belasting, die je bij een beperkt inkomen doorgaans kunt terugvragen. Je kunt op met de gratis rekentool van Hoeveelkrijgjij nagaan of je recht hebt op belastingteruggave voor jongeren, door een aantal gegevens na te lopen.

Je persoonlijke situatie

Deze gegevens hebben betrekking op je persoonlijke situatie. Ga je bijvoorbeeld naar school en heb je daarnaast een bijbaan waarmee je wat geld verdient, of werk je een deel van het jaar fulltime? Daarnaast kun je als jongere natuurlijk een eigen onderneming hebben, of werken als ZZP’er. Verder zijn er jongeren met verschillende baantjes, waarvoor ook specifieke informatie beschikbaar is. Je kunt de belastingteruggave voor jongeren tot 5 jaar na dato indienen, zodat je ook over de afgelopen jaren geld terug kunt vragen.


Verdien honderden euro’s in slechts vijf minuten

Aangifte doen en meer informatie

Je kunt online eenvoudig nagaan hoe het precies zit met de belastingteruggave voor jongeren en de bedragen die je dient te betalen. Daarnaast heb je de mogelijkheid om het Aangifteprogramma te downloaden, een softwareprogramma dat je kunt gebruiken om zelf digitaal aangifte te doen. Uiteraard is er een helpsectie beschikbaar, zodat je binnen dit programma na kunt gaan wat er van je verwacht wordt en hoe je de aangifte kunt doen. Om de belastingteruggave voor jongeren aan te vragen dien je aangifte te doen, voor het kalenderjaar waar het je om gaat.

Belastingteruggave jongeren

Belastingteruggave voor jongeren bij werk of uitkering

Toeslagen voor jongeren bij werk of uitkering

Naast belastingteruggave voor jongeren kun je tevens rekenen op toeslagen, die beschikbaar zijn voor een ieder die ouder is dan 18 jaar (mits je aan specifieke voorwaarden voldoet). De kans is bijvoorbeeld groot dat je zorgtoeslag kunt ontvangen om je zorgverzekering te betalen, of dat je recht hebt op huurtoeslag of kinderopvangtoeslag. Je kunt de belastingteruggave voor jongeren en de verschillende toeslagen eenvoudig online berekenen, zodat je een goed beeld krijgt van waar je recht op hebt.