Had je in 2014 een bijbaan of vakantiebaan, of liep je stage en kreeg je daarvoor een vergoeding? Indien je daarnaast ook nog een ander baantje had is de kans groot dat je geld terug kunt vragen. Je kunt gebruik maken van de belastingteruggave voor jongeren, wat gemiddeld €250 oplevert.

Bereken snel jouw belastingteruggave uit op met deze gratis rekentool!


Aftrek van heffingskortingen

Jongeren verdienen over het algemeen een relatief laag bedrag, waardoor er na aftrek van de heffingskortingen geen te betalen belasting overblijft. Je kunt bij je eerste bijbaan of vakantiebaan gebruik maken van de arbeidskorting, zodat de belasting al direct verrekend wordt. Heb je nog een tweede baantje? Dan betaal je daarover wel belasting, die je later kunt terugvragen door je jaaropgave in te vullen en deze aan de Belastingdienst toe te sturen.

Belastingteruggave bij vakantie- of bijbaan voor jongeren

Belastingteruggave bij vakantie- of bijbaan voor jongeren

Online module van de Belastingdienst

Je kunt gebruik maken van een online rekenhulp van de Belastingdienst, om zelf na te gaan of je geld kunt terugkrijgen. Je dient een aantal gegevens in te voeren, om na te gaan of je in aanmerking komt voor de belastingteruggave voor jongeren. Het is bijvoorbeeld van belang dat je in 2014 25 jaar of jonger was, je een bijbaan had of vakantiewerk deed en je geen andere inkomsten had. Heb je daarnaast geld uitgegeven aan je studie, ziekte of invaliditeit? Dit zijn gegevens die je in dient te voeren.

Gemiddeld €250 belastingteruggave voor jongeren

Vervolgens kun je gebruik maken van de rekenhulp van de Belastingdienst, voor belastingteruggave voor jongeren. Je kunt het totaal betaalde bedrag aan belasting invoeren, dat je vindt op de jaaropgave die je van je werkgever hebt ontvangen. Daarnaast kun je het totaal ontvangen bedrag aan loon invoeren, net als de eventuele arbeidskorting, andere inkomsten en uitkering(en). Blijkt dat je teveel belasting hebt betaald, bijvoorbeeld omdat je dit na de aftrek van heffingskortingen niet verplicht bent? Dan kun je aangifte doen voor de inkomstenbelasting. Op die manier maak je gebruik van de belastingteruggave voor jongeren, wat je gemiddeld €250 kan opleveren. De online rekenhulp is overigens maar een hulpmiddel, je dient vervolgens aangifte inkomstenbelasting te doen.