Op Hoeveelkrijgjij.nl kun je bij vragen over het berekenen van je belastingteruggave en het indienen van je belastingaangifte via een chatvenster de hulp inschakelen van een van onze medewerkers; hij of zij probeert je vragen zo goed en snel mogelijk te beantwoorden, en jou zo verder te helpen.

Klik hier voor de gratis online rekentool!


Elke week worden er op deze manier veel vragen gesteld en beantwoord. Afgelopen week stelden jullie de volgende vraag:

“Kan ik mijn belastingteruggave ook zonder jaaropgave berekenen?”

Wanneer jij je belastingteruggave wilt berekenen of je belastingaangifte wilt indienen met de online rekentool van Hoeveelkrijgjij.nl, dan vragen wij jou je jaaropgave bij de hand te houden; want op je jaaropgave kun je alle informatie die je hiervoor nodig hebt, vaak makkelijk vinden. Helaas hebben niet alle gebruikers een jaaropgave: ze hebben ‘m bijvoorbeeld nooit ontvangen, of zijn ‘m kwijtgeraakt en kunnen geen nieuwe opvragen. Voor alle gebruikers zonder jaaropgave daarom dit blogbericht!

Belastingteruggave berekenen zonder jaaropgave?

Belastingteruggave berekenen zonder jaaropgave?

Je werkgever is verplicht jou een jaaropgave te geven!

De jaaropgave wordt meestal na afloop en soms in de loop van een jaar gegeven, bijvoorbeeld wanneer iemand eerder uit dienst gaat. Heb jij nog geen jaaropgave ontvangen? Dan kun je je werkgever hier gewoon om vragen: je werkgever is verplicht jou een jaaropgave te geven (ook als jij er zelf niet om vraagt)!


Heb jij wel een jaaropgave ontvangen, maar ben jij ‘m kwijtgeraakt? Je werkgever bewaart vaak een kopie, en je kunt hem of haar hier gerust om vragen! Sommige werkgevers verstrekken echter maar één loonstrookje. Lukt het je niet een tweede of derde jaaropgave te bemachtigen? Lees hier hoe jij toch je belastingteruggave berekent of je belastingaangifte indient!

Belastingteruggave berekenen met loonstrookje!

Onderaan je loonstrookje staan vaak zogenaamde ‘cumulatieven’ of ‘totalen’ weergegeven; deze laten onder meer zien hoeveel salaris je hebt ontvangen, hoeveel loonheffing je hebt afgedragen en hoeveel arbeidskorting er is verrekend vanaf het begin van het jaar tot en met de betreffende maand. Op je loonstrookje van december vind je dus de totaalbedragen vanaf het begin van het jaar tot en met december, met andere woorden, van het hele jaar! Ben je eerder in het jaar uit dienst gegaan? Gebruik dan het loonstrookje van de laatste maand waarin je bij je oude werkgever in dienst was!

Je belastingteruggave berekenen of je belastingaangifte indienen?

Scholieren en studenten doen dit gemakkelijk en snel op Hoeveelkrijgjij.nl, met de online reken- en aangiftetool, die speciaal voor deze doelgroep is ontwikkeld. En kom je er alleen nog niet helemaal uit? Stel je vraag op het forum of de live chat, en laat je helpen door andere scholieren en studenten of door onze experts!