Dat is zo geregeld, maar hoe dan verder? Je leest het hier! We beantwoorden een aantal veelgestelde vragen en geven jou op die manier inzicht in het proces ná de belastingaangifte; zo weet je precies wat je kunt verwachten, nadat jij je aangifte hebt ingediend!

“Is (de betaling van) mijn belastingaangifte goed aangekomen?”

Hoeveelkrijgij.nl stuurt altijd een bevestiging van (de betaling van) je belastingaangifte; je ontvangt een e-mail met daarin onder meer het volgende bericht: “Wij hebben jouw betaling van € … inmiddels ontvangen en zullen de aangifte indienen bij de Belastingdienst.” Heb je geen bericht ontvangen? Kijk dan eerst even bij je spam-berichten! Neem contact met ons op als je echt geen bericht hebt ontvangen: misschien hebben wij (de betaling van) je belastingaangifte dan niet ontvangen!


Heb je wel een bericht ontvangen? Dan kan je erop vertrouwen dat (de betaling van) je belastingaangifte door Hoeveelkrijgjij.nl is ontvangen en wordt verwerkt, en vervolgens naar de Belastingdienst wordt verzonden. De Belastingdienst stuurt je binnen enkele maanden bericht, waarna ze binnen enkele dagen overgaan tot betaling.

“Moet ik zelf nog iets doen?”

Nadat je je belastingaangifte hebt ingediend en betaald, hoef je zelf in principe niets meer te doen! Heb je je ziekte- en/of studiekosten als aftrekpost opgevoerd, dan wordt er in sommige gevallen nog even contact met je opgenomen: bijvoorbeeld als er wat extra informatie nodig is of als er iets nog niet helemaal duidelijk is. Houd je e-mail dus goed in de gaten, dat is het enige wat je ‘moet’ doen!

“Kan ik mijn belastingaangifte online inzien?”

Zodra je belastingaangifte is verwerkt door de Belastingdienst, kun je haar online inzien op jouw persoonlijke pagina bij de Belastingdienst: Mijn Belastingdienst. Het kan vaak wel even duren voor dit zover is! Je kunt voor meer inzicht eventueel ook contact opnemen met de Belastingtelefoon; hiervoor geldt hetzelfde als voor Mijn Belastingdienst: zolang je aangifte niet is verwerkt, kunnen ook medewerkers van de Belastingtelefoon haar niet inzien.


Heb jij je belastingaangifte al even geleden ingediend, maar is er nog niets zichtbaar op Mijn Belastingdienst of voor de Belastingtelefoon? Heb dan nog even geduld! Als Hoeveelkrijgjij.nl (de betaling van) je belastingaangifte per e-mail heeft bevestigd, dan kun je er gewoon op vertrouwen dat ze is ontvangen en wordt verwerkt!

“Hoe komt mijn belastingaangifte bij de Belastingdienst?”

Nadat Hoeveelkrijgjij.nl jouw aangifte heeft ontvangen, verwerken we deze met speciale door de Belastingdienst gecertificeerde software; vervolgens leveren we de aangifte rechtstreeks aan de Belastingdienst via een beveiligd systeem. Hoeveelkrijgjij.nl verwerkt en verzendt jouw belastingaangifte dus op een veilige manier!

Heb jij nog geen belasting teruggevraagd?

Je kunt dit nog steeds doen via Hoeveelkrijgjij.nl! Gebruik onze online rekentool om je belastingteruggave te berekenen en/of je belastinggeld terug te vragen, dan heb je alles zo geregeld!