De laatste maanden van het jaar zijn weer aangebroken, wat betekent dat het alweer bijna tijd wordt om de balans op te maken. Had je dit jaar een bijbaantje of zelfs meerdere werkgevers? Bij een enkele werkgever kun je heffingskorting toepassen om de betaalde belasting direct terug te vragen, indien je meerdere werkgevers had heb je waarschijnlijk recht op Belastingteruggave voor jongeren. Sinds vorig jaar wil het B-Team van CNV Jongeren je daar graag mee helpen, zodat je optimaal profiteert van de fiscale voordelen die er beschikbaar zijn.

Uitstel aanvragen bij de Belastingdienst

Afgelopen jaar diende je bijvoorbeeld voor 30 april aangifte te doen om in aanmerking te komen voor een tijdige belastingteruggave. Wilde je uitstel aanvragen? Dat was mogelijk, maar diende voor 1 mei van dit jaar te gebeuren. Dezelfde termijn geldt ook weer voor het komende jaar. Je zal uiterlijk in februari 2016 een overzicht van je werkgever(s) ontvangen. Hierop staat precies wat je in 2015 verdiend hebt en hoeveel belasting je daarover betaald hebt. Was er geen sprake van heffingskorting, terwijl je een relatief laag inkomen hebt en je eigenlijk dus geen belasting hoeft te betalen? Je hebt dan recht op de Belastingteruggave voor jongeren. Het B-Team van CNV gaat jongeren er weer mee helpen, al kun je gelukkig ook gewoon naar www.belastingdienst.nl/jongeren surfen om het zelf in orde te maken.


De Belastingdienst vult je gegevens over het algemeen al gewoon goed in, zodat je deze alleen maar hoeft te controleren. Je kunt tot maximaal 5 jaar geleden zorgen voor de Belastingteruggave. Indien je belasting over een eerder jaar terugvraagt dien je er mogelijk wel iets langer op te wachten.

Aangifte doen met het programma

Je kunt de Belastingteruggave voor jongeren aanvragen via het Aangifteprogramma van de Belastingdienst. Het B-Team van CNV zorgt er net als een aantal lokale initiatieven voor dat je daar wat hulp bij kunt ontvangen, wanneer je er zelf niet goed uitkomt. Het is verstandig om je er gewoon eens in te verdiepen, bij meerdere werkgevers kan het je honderden euro’s aan fiscaal voordeel opleveren.