Ben je benieuwd of je in aanmerking komt voor belastingteruggave voor jongeren, of waar je aan dient te voldoen? Wij zetten de voorwaarden die de Belastingdienst stelt voor je op een rij, zodat je zelf na kunt gaan of je hier gebruik van kunt maken.

Reken nu gratis en in een paar muisklikken uit wat jij kunt terugvragen!


Leeftijd en uitkering of werk

Je kunt belastingteruggave voor jongeren aanvragen wanneer je in het jaar waar het om gaat 25 jaar of jonger was en je geen recht had op een Wajong-uitkering. Bovendien dien je in dat jaar een (bij)baan te hebben gehad, of dien je vakantiewerk te hebben gedaan. Heb je inmiddels geen werk meer, maar had je dat destijds wel? Dan kun je voor dat jaar mogelijk in aanmerking komen voor belastingteruggave voor jongeren. De Belastingdienst rekent per kalenderjaar en stelt je de vragen voor een jaar dat inmiddels achter de rug is.

Persoonlijke situatie

Qua persoonlijke situatie dien je in het jaar waar het om gaat niet getrouwd te zijn geweest en dien je aan te geven of je een fiscale partner had. Had je destijds een of meerdere kinderen? Deze vragen helpen de Belastingdienst om je persoonlijke situatie in kaart te brengen, je dient bijvoorbeeld ook aan te geven of je destijds ziek of invalide was.

Wie komt er in aanmerking voor belastingteruggave voor jongeren?

Wie komt er in aanmerking voor belastingteruggave voor jongeren?

Inkomen en uitgaven

Tenslotte wil de Belastingdienst van je weten of je met het openbaar vervoer naar je werk ging, of je zelf geld hebt uitgegeven aan je studie en of je naast je (bij)baan of het vakantiewerk nog andere inkomsten had, uit bijvoorbeeld een krantenwijk of freelance opdrachten. Tenslotte dien je aan te geven of je meer dan €14 aan belasting betaald hebt, dit is een grens waaronder je helaas niet in aanmerking komt voor belastingteruggave voor jongeren. Voldoe je aan de voorwaarden die de Belastingdienst stelt? Dan kun je gebruik maken van de rekenhulp, zodat je online kunt berekenen of je gebruik kunt maken van belastingteruggave voor jongeren.