Op Hoeveelkrijgjij.nl kun je bij vragen over het berekenen van je belastingteruggaaf en het indienen van je belastingaangifte via een chatvenster de hulp inschakelen van een van onze medewerkers; hij of zij probeert je vragen zo goed en snel mogelijk te beantwoorden, en jou zo verder te helpen. Bij lastige vragen kan bovendien de hulp worden ingeschakeld van een van onze belastingexperts, die jouw vraag per e-mail persoonlijk beantwoordt. In deze blog behandelt een medewerker customer service and webcare van Hoeveelkrijgjij.nl een veel gestelde vraag. Afgelopen week stelden jullie de volgende vraag:

Hoeveel mag ik in 2015 bijverdienen?

Als scholier of student mag je zoveel je wilt bijverdienen, maar het is niet altijd “hoe meer, hoe beter”; in sommige gevallen snijd je jezelf in de vingers. Ligt jouw verwachtte inkomen over 2015 net boven (een van de) ondergenoemde grenzen? Dan is het misschien verstandig nét iets minder te werken: de kans is groot dat meer werken jou geen extra geld oplevert of jou zelfs geld kost!


Een kijkje achter de schermen bij Hoeveelkrijgjij.nl

Een kijkje achter de schermen bij Hoeveelkrijgjij.nl

Bijverdiengrens belastingvrij (€6.075,-)

In Nederland hoef je, als je een klein inkomen hebt, geen inkomstenbelasting te betalen. Verdien je in 2015 minder dan €6.075,-? Dan hoef je geen loonbelasting af te dragen! Verdien je meer dan €6.075,-? Dan moet je wel loonbelasting afdragen! Als jij nét iets meer dan €6.075,- verdient, dan ben je waarschijnlijk meer geld kwijt aan belasting, dan dat je extra verdient. Verwacht jij dat dit voor jou het geval is? Dan kan het verstandig zijn nét iets minder te werken!

Bijverdiengrens studiefinanciering (€13.856,11)

Ben jij student aan een mbo, hbo of universiteit, en krijg je studiefinanciering? In het oude stelsel studiefinanciering geldt een bijverdiengrens: als je in 2015 meer dan €13.856,11 verdient, dan heb je geen recht op studiefinanciering en studentenreisproduct; je kunt zo duizenden euro’s per jaar mislopen! Neem jouw persoonlijke financiële situatie eens goed onder de loep! Verwacht jij in 2015 meer dan €13.856,11 te verdienen? Dan is het wellicht geen slecht idee om iets minder te werken. Op de website van DUO vind je meer informatie over de bijverdiengrens studiefinanciering.

Let op: in het nieuwe stelsel studiefinanciering vervalt de bijverdiengrens. Wil jij weten of je onder oude of onder het nieuwe stelsel valt? Doe de test op duo.nl!


Hoeveel belasting krijg jij terug?

Heb jij in de afgelopen vijf jaar een bijbaan gehad of een stage gelopen, en vraag jij je af of jij recht hebt op belastingteruggave? Met onze online rekentool reken je gratis en vrijblijvend uit of en hoeveel belasting jij terugkrijgt!

Krijg je over een jaar minder geld terug dan dat je had verwacht op basis van de belastingteruggave van andere jaren? Mogelijk heb je nét iets meer verdiend dan de bijverdiengrens belastingvrij van dat jaar!