Op Hoeveelkrijgjij.nl kun je bij vragen over het berekenen van je belastingteruggaaf en het indienen van je belastingaangifte via een chatvenster de hulp inschakelen van een van onze medewerkers; hij of zij probeert je vragen zo goed en snel mogelijk te beantwoorden, en jou zo verder te helpen. Bij lastige vragen kan bovendien de hulp worden ingeschakeld van een van onze belastingexperts, die jouw vraag per e-mail persoonlijk beantwoordt. In deze blog behandelt een medewerker customer service and webcare van Hoeveelkrijgjij.nl een veel gestelde vraag.

De meeste vragen via de chat gaan over stap 3 van onze gratis online rekentool: velen kunnen “jaarsalaris”, “loonheffing” of “arbeidskorting” niet op je jaaropgave vinden; sommigen hebben een vraag over “naam werkgever”. Deze week vroegen jullie:


Wat vul ik in bij “naam werkgever”, de naam van het bedrijf of mijn baas?

Het antwoord op deze vraag is eenvoudig: je vult precies in wat er op je jaaropgave staat. Weet jij 99% zeker wat je moet invullen bij “naam werkgever”? Check voor die 1% toch nog even wat er nu precies op je jaaropgave staat! Dan weet je zeker dat je de Belastingdienst de juiste informatie verschaft.

Heb jij in één jaar bij meerdere werkgevers gewerkt?

Geen probleem! In onze gratis online rekentool kun je meerdere jaaropgaven invoeren! Je voert je jaaropgaven één voor één in. Als je in stap 3 de gegevens van werkgever 1 hebt ingevuld, dan verschijnt er een “overzicht jaaropgave(n)”. In dit overzicht krijg je de mogelijkheid een extra jaaropgave toe te voegen. Als je dit doet, dan kom je weer aan het begin van stap 3 en kun je de gegevens van werkgever 2 invullen. Doorloop deze cyclus eventueel ook voor werkgever 3, werkgever 4, et cetera.

Een kijkje achter de schermen bij Hoeveelkrijgjij.nl

Een kijkje achter de schermen bij Hoeveelkrijgjij.nl

Payrolling

Sommige bedrijven besteden hun salarisadministratie uit aan een verloner of payrollonderneming. Hun werknemers staan officieel niet in dienst van het bedrijf waarvoor ze werken, maar in dienst van de verloner of payrollonderneming. Werk jij bij een bedrijf dat zijn salarisadministratie heeft uitbesteed? Vul bij “naam werkgever” dan de naam van de verloner of payrollonderneming in!


Natuurlijk geldt ook hier: als je de naam overneemt die op je jaaropgave staat, dan zit je altijd goed!

Van Zember Payroll naar Payroll Select?

In 2014 heeft Payroll Select een aantal andere payrollondernemingen overgenomen, waaronder Zember Payroll. Als gevolg hiervan hebben sommigen van jullie dit jaar twee jaaropgaven ontvangen: één van Zember Payroll en één van Payroll select. Is dit voor jou het geval, en wil jij je belastingteruggave berekenen met onze gratis online rekentool? Dat kan! Als je de twee jaaropgaven één voor één invoert, zoals bij twee verschillende werkgevers, dan telt de rekentool de alles voor jou bij elkaar op!