Gisteren was het zover. Volgens het onderzoek van de Brusselse belangenorganisatie New Direction mogen we de rest van het jaar al ons geld houden. Geen afdrachten meer aan de staat dus! Het onderzoek hebben zij gebasseerd op informatie van EY. Concreet zou hier uit moeten blijken dat we tot en met gisteren al ons geld hebben moeten afstaan aan de overheid en vanaf nu de rest van het jaar alles mogen houden! Biertje?

Belastingvrijheidsdag

Zaterdag 21 juni 2014 gaat daarom ook de boeken in als Belastingvrijheidsdag. Hang de vlag maar uit! Maar hoe zit het nu precies? Wanneer je heel technisch ons belastingstelsel gaat uitrekenen kom je tot de conclusie wij met z’n allen in Nederland gemiddeld 46,98% belasting betalen. Kopieer dit op je kalender en voilà: van alle euro’s die we in 1 jaar verdienen gaat 100 procent tot en met 20 juni naar de staat.


Tax Liberation Day

Aan de andere kant van de oceaan vieren ze dit al ruim 60 jaar. Dit jaar vierde men het daar op 21 april. Cyprioten vierden het al op 1 maart. De Belgen, uiteraard, pas rond 6 augustus dit jaar.