Belastingmiddeling voor jongeren vormt een handig middel om de belastingdruk over een langere periode te verminderen. Je hebt als jongere (of oudere) de mogelijkheid om een periode van 3 jaar te ‘middelen’, je vraagt de Belastingdienst om je pieken in belastingdruk eruit te halen. Zodra je als jongere van school komt en je gaat werken stijgt je inkomen fors, waardoor de kans groot is dat je een piek in de belastingdruk ervaart.

Berekenen nu gratis jouw teruggave door te middelen!


Belastingmiddeling voor jongeren

Je kunt de belastingmiddeling voor jongeren gebruiken om die piek eruit te halen, wat je gemakkelijk een paar honderd euro voordeel op kan leveren. Je mag de ‘vette’ jaren met een fulltime baan middelen met een jaar school zonder noemenswaardige vorm van inkomen. Je gemiddelde belastbare inkomen per jaar neemt af, waardoor je minder belasting had hoeven betalen en je kunt rekenen op een teruggave door de Belastingdienst. Hoe ga je echter om met een negatief inkomen binnen een middeling, of de heffingskortingen waarvan sprake is?

Forum Hoeveelkrijgjij.nl

Stel hier je specifieke vragen en help elkaar verder!

Negatief inkomen tel als geen inkomen

Indien je belastingmiddeling wilt toepassen en er in een van de jaren sprake is van een negatief inkomen betekent dat helaas niet dat je dat van de positieve resultaten af kunt trekken. Een negatief inkomen geldt als geen inkomen, in dat jaar gaat de Belastingdienst uit van €0 inkomen. Dat kan het nog altijd interessant maken om je inkomen te middelen, ten opzichte van jaren waarin je wel een inkomen hebt verdiend.

Berekenen nu gratis jouw teruggave door te middelen!


Geen rekening houden met heffingskortingen

Daarnaast is het bij belastingmiddeling voor jongeren van belang om geen rekening te houden met de heffingskortingen, het gaat om je belastbare inkomen voor de correctie op basis hiervan. Wat dat betreft kun je uitgaan van je bruto inkomen in een jaar, aan de hand van de belastingaangifte zoals je die hebt gedaan. Je mag de heffingskortingen achterwege laten, waardoor het verschil tussen de vette en magere jaren verder oploopt. Dat betekent vervolgens dat je dankzij belastingmiddeling voor jongeren waarschijnlijk op een paar honderd euro aan voordeel kunt rekenen, dat je simpelweg aan kunt vragen bij de Belastingdienst.

Belastingmiddeling- negatieve inkomens en heffingskortingen

Belastingmiddeling- negatieve inkomens en heffingskortingen

 

Heb je vragen over middeling? Stel hem hieronder of in ons forum en onze belastingexperts helpen je snel!