T biljet is een afkorting voor teruggave biljet: je vraagt aan de belastingdienst om teruggave van belasting, via het T biljet. Iedereen die werkt draagt tegelijkertijd ook belasting af. Deze belasting wordt automatisch ingehouden op je loon, om te voorkomen dat je aan het eind van het jaar opeens een groot bedrag moet afdragen aan de fiscus. Verdiende je het afgelopen jar minder dan €18.000? Dan is de kans groot dat je recht hebt op teruggave van belasting. Gemiddeld krijg je €300 terug van de belastingdienst, dus kijk snel hoe veel jij terug kan vragen via onze teruggavetool.

Bepaal in minder dan drie minuten kosteloos hoeveel geld jij terugkrijgt: klik hier! 

Belastingdienst belasting terugvragen T biljet

Geen gedoe met blauwe enveloppen? Klik en je weet binnen drie minuten hoeveel jij terugkrijgt!

Belasting terugvragen via het T biljet: krijg ik belasting terug?

Niet iedereen kan zomaar geld terugvragen via het T biljet: er zijn een paar eisen waar je het afgelopen aan moest voldoen voordat je belasting terug kan vragen van de belastingdienst. We zullen iets dieper ingaan op wanneer je via de belastingdienst belasting kan terugvragen via het T biljet. Zoals hierboven al vermeld: je moet dat jaar minder dan €18.000 verdiend hebben. Maar er zijn meer situaties die ertoe kunnen leiden dat je belasting wel of niet terug kan vragen:

 • Je moet het afgelopen jaar meer dan €14 aan belasting hebben betaald aan de belastingdienst.
 • Je voldeed het afgelopen jaar aan de normen voor aftrek van belasting, bijvoorbeeld:
  • Je ging het afgelopen jaar met het openbaar vervoer naar het werk.
  • Je was het afgelopen jaar getrouwd.
  • Je had het afgelopen jaar een fiscale partner.
  • Je had het afgelopen jaar één of meerdere kinderen.
  • Je hebt het afgelopen jaar zelf geld uitgegeven aan je studie.
  • Je hebt het afgelopen jaar geld uitgegeven omdat je ziek was of invalide.
 • Je had het afgelopen jaar een uitkering.

Maar je hebt al deze informatie over loonheffing terugvragen met het T biljet in principe niet eens nodig. Je kunt namelijk veel tijd besparen door ons je belasting terug te laten vragen. Binnen drie minuten weet je of en hoeveel belasting je kan terugvragen over het afgelopen jaar en wij doen de rest. Geen zin in gedoe met T biljetten en andere formulieren maar gewoon je geld terug?

Klik hier om binnen drie minuten te bepalen hoeveel belasting jij terugkrijgt!

belastingteruggave t biljet

Geen gedoe met het T biljet? Klik en binnen 3 minuten weet je hoeveel jij terugkrijgt!

Belasting terugvragen met het T biljet: jongeren of studenten

Ben je jongere of student en heb je het afgelopen jaar een bijbaan of vakantiewerk gehad, dan is de kans groot dat je belasting terug krijgt van de belastingdienst. Dan loont het dus zeker om even te laten checken hoeveel je over het afgelopen kan terugvragen. Gemmiddeld krijgen studenten en jongeren ongeveer € 300 terug van de belastingdienst. Dat kan dus zonder gedoe met het T biljet of andere formulieren: vul onze gratis digitale tool in en wij vragen voor jou je belasting terug.

Meer informatie over het T biljet, de belastingdienst en belasting terugvragen

Wil je nog meer informatie met betrekking tot belasting terugvragen over het afgelopen jaar? Vergeet dan niet de andere artikelen op onze website te lezen of kijk op de website van de belastingdienst. Daar vind je alle informatie over (de verschillen tussen) het T formulier, Tj biljet, Tz biljet, belastingen, belasting terugvragen en de belastingdienst zelf.